Мач между Пирин (Разлог) и ЦСКА в зала "Септември" явно не може да премине без скандали. След като преди година треньорът на "червените" Александър Попов извади отбора заради скандално съдийство, тази вечер отново реферите попаднаха в центъра на вниманието. При 1:0 гейма и 25:24 за гостите от София, Благовест Катранджиев каза нещо на играча на столичани Георги Сеганов, който избухна и премина в другото поле, за да потърси саморазправа.

Главният съдия Петър Харизанов привика разпределителя и му показа жълт и червен картон (което означава отстраняване до края на гейма), с червен картон се "отличи" и Катранджиев, разказват случилото се в bgvolleyball. И тъй като за червения картон за Пирин се добавя и точка към актива на ЦСКА, геймът приключи с 26:24 и 2:0 за тима на Сашо Попов. Това обаче съдиите и техническите лица го проумяха чак след 15 минути, в които напрежението се покачаваше. Дори кметът на Разлог Красимир Герчев спомена в суматохата, че не желае повече тези рефери на мач на Пирин.

Колкото до самия мач, ЦСКА постигна победа с 3:0 гейма (25:20, 26:24, 25:14), като прекъсването заради спорния момент се отрази лошо на домакините, които просто доиграха срещата.

В началото двата отбора започнаха равностойно, но първи до аванс от две точки достигнаха волейболистите на ЦСКА след вдъхновена игра на разпределителя Георги Сеганов, който е именно от Разлог. След това именно плеймейкърът застана на сервис и след серия от четири поредни точки ЦСКА поведе с 16:10. Преднина, която се оказа достатъчна, за да могат волейболистите на Сашо Попов да поведат след 25:20.

Във втория гейм на терена за Пирин остана Евгени Григоров, който през първата част замени започналия като титуляр разпределител Николай Кичуков. Този ход даде резултат и домакините заиграха доста по-добре, като поведоха с 11:7. Отново на сервис за ЦСКА обаче застана Георги Сеганов и "червените" намалиха до 10:11. След това последва спорна ситуация, която съдиите отсъдиха в полза на Пирин. Това вбеси треньорът на ЦСКА Сашо Попов, който взе прекъсване и се разкрещя на втория рефер Симеон Иванов. Главният съдия Петър Харизанов обаче не се посвени и вдигна жълт картон. Така домакините успяха отново да поведат, като стигнаха до 20:17. Сашо Попов направи няколко промени и ЦСКА изравни при 23:23.

В третия гейм бе отстранен Яни Георгиев от ЦСКА, който при спорните моменти също изпусна нервите си.

Най-резултатен за "армейците" бе Георги Сеганов, който записа 10 точки (5 аса, 2 блокади, 100 % в нападение). За Пирин Йордан Желязков направи 11 (55 % в атака).