Наставникът на "Левски" Стойчо Стоев направи отличен дебют начело на отбора в "А" група - 8:0 срещу Хасково. Въпреки това, наставникът има забележки към представянето на играчите си в защита.

"Хубавото е, че има някаква промяна. Това е в настроението на футболистите. Опитват се да играят по-бързо. Оттам се създават повече голови положения и успяхме да реализираме повечето от тях. Видях и някои притеснителни неща, защото допуснахме грешки в защита", коментира Стоев.

"Определено играхме по-бързо в сравнение с предния мач. Липсва синхрон в центъра на отбраната, но това е нормално, защото имаме нов футболист (б.р. - Емил Нину). Надявам се, че ще добият този синхрон в центъра на отбраната в течение на мачовете", анализира спецът.

"След такава голяма победа е трудно да се говори. Такъв изразителен резултат показа поне две неща за мен. Първото е, че в офанзивен план създаваме много положения и е хубаво, че ги вкарваме. Второто е, че допускаме още грешки в защита. Срещу някой по-сериозен отбор ще ни създаде проблеми. Явно ни води еуфорията, че играта напред ни върви и забравяме за задните позиции. Но се надявам това да се отстрани занапред в процесите на изчистване на слабостите", каза Стоев.

"Левски" тръгва в една позитивна посока и няма подценяване на противника. Надявам се това да им дава повече увереност и самочувствие занапред и да показват по-добри игри. А от Лудогорец няма какво да се притеснявам. Бил съм там една година, сега съм в "Левски" и стремежът ми е да побеждавам. Ще играем офанзивно, няма да се притесняваме. Ще си поемем рисковете, но това е стилът на отбора и ще се опитваме във всеки мач да играем добър и привлекателен футбол", продължи треньорът на "Левски".

Стоев говори и за представянето на новите попълнения, както и за отсъствието на Луис Педро и влизането късно в мача на капитана Владимир Гаджев. "Гаджев беше болен два дни, някакъв вирус и затова реших да не започва днес. Няма нищо друго, няма проблем. Със сигурност в реванша поне 3-4 човека няма да участват, защото им се понасъбраха двубои. Пък и на другите ще дам шанс да се изявят, въпреки че групата не ни е толкова голяма. Спекулации са с Луис Педро, той е контузен. Има едно разтежение в предната част на бедрото, което няма да му позволи да играе в следващите две седмици. Всеки футболист ще получи шанс. Не сме 11 човека, а 18 и във всеки един момент всеки трябва да бъде готов. Новите се стараят. За един такъв футболист не е лесно да се адаптира, на повечето им трябват дори месеци. Сега вече те свикват с другите около тях. Абди ще навлезе в тази форма, в която трябва да бъде. Лукаш също, за да придобие "Левски" тези измерения, които всички ние искаме. Ще дам почивка на някои футболисти на реванша в Хасково, тъй като след това ни предстои много важен мач срещу Лудогорец", каза още Стойчо Стоев.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015