Стойка Петрова и Светлана Каменова ще играят на финалите при жените на 66-ия международен турнир по бокс „Странджа“ утре в зала „Универсиада“. Европейската ни шампионка Петрова спечели полуфинала си в кат. до 51 кг срещу американката Вирджиния Фукс по точки с неединодушно решение на съдиите – 2:0 (39:35, 37:37, 39:35). Както и вчера обаче Стойка не бе доволна от играта си.

„Не ми се получават нещата. Тези клинчове много изморяват. Не знам от страни как изглежда, но не аз държа съперничката, а и двете получаваме предупреждения. Едно такова нещо може да ти реши мача. Вината обаче си е в мен и трябва да си извадя поуките за утре“, сподели Петрова.

Нейна съперничка на финала ще е олимпийската вицешампионка от Лондон 2012 Рен Канкан от Китай, която бе убедителна срещу Елиф Нур от Турция – 3:0. Интересното е, че за китайката турнирът „Странджа“ е първа международна изява след игрите.

В изцяло българския полуфинал при 60-килограмовите Светлана Каменова победи Деница Елисеева по точки с 3:0 (39:37, 40:36, 39:37). Двете ни националки изнесоха доста добър, изпълнен с размяна на удари мач, който зарадва публиката в залата.

„С Деница не можем да се изненадаме. Познаваме се много добре – постоянно играем финали на държавните, а и заедно тренираме. Аз винаги подхождам с огромен респект към нея, тя е сериозен съперник. Заради това и мачовете ни са постоянно надлъгване. Не мисля сега за финала, утре ще му дойде времето. Сега съм изморена и гладна и искам да си почина“, сподели Каменова след мача.
Елисеева пък бе видимо разтроена от загубата и дълго не можа да се успокои.

„Изиграха по-добър мач, отколкото на Държавното. Светла имаше здравословни проблеми, но те не се зачитат на ринга“, коментира националният треньор Павел Сяров, който бе в ъгъла на Каменова.

В този на Елисеева бе главният треньор на националите Михаил Таков. Що се отнася до мача на Стойка Петрова, Сяров също не бе особено доволен - „Тя или ще става олимпийска шампионка, или всичко друго не го коментираме. Не й се получи с обратния гард, помъчи се по едно време да го смени в хода на мача, но като цяло не бе добра среща за нея.“

Във вечерния сеанс ще има още един български полуфинал между Станимира Петрова и Габриела Димитрова в кат. до 54 кг.