Един трансфер през зимния прозорец остана незабелязан в България. И няма как, след като не става въпрос за наш футболист, а за Бранислав Трайкович. Сърбинът успя да си намери клуб, подписвайки преди няколко дни с казахстанския Ордабаси.
 
В няколко белградски медии се появиха интересни материали, свързани с бранителя.
 
„Няма как да не помните кой е Трайкович. Човекът, провалил Партизан в битката му с Лудогорец за влизане в групите на Шампионската лига миналия август (2:2). След скандала го обявиха за предател, никой никъде не го искаше. 
 
Бранислав извърши най-чутовната глупост в историята на сръбския футбол. Без никакъв повод удари в лицето без топка играч на съперника в края на първото полувреме. Реферът му показа директен червен картон, а Трайкович остави съотборниците си с човек по-малко на терена. И те се провалиха.
 
Веднага след мача се появиха съмнения. Защо защитникът постъпи така? Стои ли някой зад действията му? Публична тайна е, че Бранислав бе затънал до шия в дългове. Дължал е пари както на бившите си съиграчи във Войводина, така и на тези в Партизан. Хазартът е неговата голяма страст и неговата мъка, пише изданието "Ало".
 K4_5.jpg
„Питате ни дали смятаме, че Трайкович се е продал на Лудогорец в буквалния смисъл на думата. Какво да ви кажем... Всичко е възможно на този свят, макар и да не ни се иска да вярваме. Ще направим вътрешно разследване”, заявиха от Партизан пред белградските медии след пагубната битка с българския отбор, който впоследствие направи чудеса в групите на Шампионската лига – записа първа българска победа там, измъчи Реал (Мадрид) в София и измъкна точка от Ливърпул.
 
Никой няма представа как е протекло разследването. Но е факт, че след уникалния си гаф Бранислав изпадна в немилост в Партизан. Той бе изваден не само от стартовия състав, но и от отбора въобще, въпреки че само преди няколко месеца бе пристигнал при „гробарите”.  
 
Трайкович не е първият, няма и да е последният, който е постъпвал глупаво в подобни напечени мачове. В повечето случаи треньори и шефове прощават на сгрешилите футболисти. И им дават нов шанс. Нормално е, може да се случи на всеки. Защо обаче Бранислав не получи втора възможност за изява с черно-белия екип? Дали има нещо гнило в цялата тази история? Дали има българска връзка? Отговорите липсват.
 
Впоследствие Бранислав се съсипва психически. След като погреба „гробарите”, те му обърнаха гръб. Трайкович се надяваше още през декември да си намери нов отбор. Предложиха го на над 10 клуба из Европа и света, но никой не го искаше. Ударите на камък сриват още повече футболиста. Накрая той намери пристан в Казахстан, но съмненията, че е действал подмолно срещу българския шампион остават и до днес”, пишат в Сърбия.