Рома победи с 2:1 при визитата си на Фейенорд в Ротердам и се класира за 1/8-финалите на Лига Европа с общ резултат 3:2. Само преди седмица отборите бяха завършили 1:1 в Рим, а преди и след срещата тогава фенове на холандския тим предизвикаха безредици, довели и до арести в италианската столица. В реванша най-запалените привърженици на Фейенорд отново се проявиха и прекратиха мача в 56-ата минута при резултат 0:1, след като започнаха да хвърлят предмети и факли по терена. Привържениците започнаха да отправят расистки обиди към играчите на Рома и да замерят главния арбитър с предмети, поради което срещата бе прекратена за около 20 минути.

Напрежението си пролича още в началните минути, когато съперниците допуснаха доста грешки. Капитанът на "вълците" Франческо Тоти нацели дясната греда след статично положение. Най-чистото положение за домакините пък дойде след далечен удар на Торнстра, който затрудни Лукаш Скорупски, но полският страж все пак захлупи топката.

В 38-та минута холандските фенове хвърлиха надуваем банан по Жервиньо, а цял сектор размахваше същите пособия. Тогава реферите предупредиха, че повторен случай на расистка проява ще означава прекратяване на мача.

Все пак в добавеното време на първата част Адем Ляич (45+1) изведе гостите напред в резултата след пас на Торосидис.

След почивката в 54-ата минута Те Вреде от домакините получи червен картон и това доведе до ескалация на напрежението и вече споменатото прекъсване на двубоя. Почти веднага след подновяването му Елвис Ману (57) изравни за 1:1 след асистенция на Ел Ахмади. Радостта на домакините обаче бе твърде кратка, тъй като Жервиньо (60) отново даде аванс на „вълците”. До края на мача футболистите на Фейенорд се раздадоха максимално, но така и не стигнаха до ново изравняване.

Така Рома се класира за 1/8-финалите, които се играят на 12 и 19 март. Жребият за тях е днес от 14:00 часа.

roma.jpgfeye.jpgФейенорд - РОМА 1:2
(1:1 в първия мач, общ резултат 2:3)
0:1 Адем Ляич (45+2), 1:1 Елвис Ману (57), 1:2 Жервиньо (60)


0.9roma.jpg