Торино се класира по изключително драматичен начин за осминафиналите на Лига Европа. "Биковете" победиха коравия Атлетик (билбао) с 3:2 като гости в мач-реванш от 1/16-финалите и след 2:2 в първата среща продължават напред в турнира с общ резултат 5:4.

Опитният Фабио Куаярела откри за гостите в 16-ата минута от дузпа. Силният натиск на баските доведе до изравняване секунди преди почивката. Андони Ираола се разписа за 1:1. В добавеното време на първото полувреме обаче Макси Лопес вледени трибуните на "Сан Мамес", след като вкара за 1:2. Аржентинският ветеран се възползва от пас на Дармиан и с глава от малкото наказателно поле простреля безпомощния страж Яго.

В 50-ата минута Макси Лопес можеше да сложи точка на спора, но от 2 метра сам срещу вратаря би в тялото му. В 53-ата минута домакините отговориха с отлично центриране към Уилямс, чийто удар с глава обаче се отби в страничната греда.  Тимът на Атлетик не се предаде и след час игра Оскар де Маркос отново възстанови равенството - 2:2. Мунианин изведе стрелеца сам срещу вратаря и за него не беше проблем да се разпише.

В 67-ата минута Матео Дармиан наказа поредна грешка в отбраната на баските и беше точен за 2:3. Той се разписа след страхотно воле по диагонала, засичайки центриране на Ел Кадури отляво. До края на мача домакините не намериха сили за ново изравняване.

Така Торино се класира за 1/8-финалите, които се играят на 12 и 19 март. Жребият за тях е в петък от 14:00 часа.

torino.jpgbilbao.jpgАтлетико (Билбао) - ТОРИНО 2:3
(2:2 в първия, общ резултат 4:5)
0:1 Фабио Куалиарела (16-дузпа), 1:1 Ираола (44), 1:2 Макси Лопес (90+3), 2:2 Оскар де Маркос (61), 2:3 Матео Дармиан (68)

0.9torino.jpg