България вече има поне петима сигурни медалисти от международния боксов турнир „Странджата“. След като три боксьорки се класираха на полуфиналите, днес това сториха и двама наши представители при мъжете. Айрин Исметов и Кристиян Димитров спечелиха срещите си от четвъртфиналите и продължават борбата за титлите.
 
Макар и трудно Исметов спечели първия си мач на „Странджа“, като в кат. до 64 кг победи боксьора от Ирак Карар Кадхим Сам. Съдиите отсъдиха в полза на българина – 2:1 (29:28, 28:29, 29:28), което предизвика бурното недоволство на иракския щаб. Кадхим Сам дълго време отказваше да напусне ринга, а треньорите му наскачаха да искат обяснение от съдиите и супервайзора на турнира. Съперник на Айрин Исметов на полуфинала ще бъде натурализираният азербайджанец Лоренцо Сотомайор, който победи в зрелищен сблъсък бразилеца Де Хесус.
 
Кристиян Димитров си осигури участие на полуфиналите в кат. до 91 кг с победа по точки над Хенрик Саргсян от Армения след 2:1 (29:26, 27:28, 28:27). Кристиян положи доста усилия на ринга, успя да вкара добри удари и като цяло бе по-активният в срещата. В спора за място на финала той ще се изправи срещу Геворг Манукян от Украйна, победил по точки руснака Евгени Кобзев.
 
От двата сеанса на четвъртфиналните битки досега единствен със загуба от българите се оттегли Мариян Момчев. В кат. до 75 кг той отстъпи на по-младия и бърз ирландец Майкъл Орейли.