Най-добрите български боксьорки продължават да газят на международния турнир „Странджа“, класирайки се на полуфиналите.
Серията започна от най-опитната ни представителка – Стойка Петрова, която победи по точки Киър Смит от Ирландия с 3:0 съдийски гласа в кат. до 51 кг. Българката показа далеч по-големия си опит и класа на ринга и не срещна особени затруднения с ирландката. На полуфиналите тя ще боксира срещу американката Вирджиния Фукс.

„Не съм играла досега с нея, но съм гледала някои от мачовете й. И тя е с обратен гард и ще видим как ще се получи на ринга“, коментира Стойка.
Още не разпуснала след мача си, Петрова веднага се върна до ринга, за да подкрепя съотборничката си Светлана Каменова. В кат. до 60 кг тя победи категорично Валериан Списър от Доминика с единодушното решение на съдите – 3:0 (40:35, 40:35, 39:36).

Най-равностоен и завързан бе мачът на Деница Елисеева в същата категория до 60 кг. Съперничката й от Бразилия Тайна Кардосо се оказа доста корава и двете направиха зрелищен мач с много разменени удари. В крайна сметка победата бе за българката след 2:1 съдийски гласа.

В тази категория България със сигурност ще има финалистка, след като жребият отреди Каменова и Елисеева да се срещнат на полуфинал.

Зрителите видяха и първата голяма изненада на турнира – отпадането на световната шампионка от Корея 2014 в кат. до 69 кг Атейна Билон от Панама, която бе победена по точки от шведката Анна Лаурел в четвъртфинален мач в по-горната категория – до 75 кг.
Във вечерната сесия за своите четвъртфинални мачове ще излязат и останалите три наши представителки – Станимира Петрова (54), Габриела Димитрова (54) и Виктория Иванова (64).