Един от най-успешните ни рали пилоти – Крум Дончев приключи кариерата си. 36-годишният състезател спечели четири титли на България, има два триумфа в рали „Бълагрия” и е шампион на eвропейска рали трофи купа на ФИА за 2014 година.

„Взехме много трудно решение, което е свързано с преустановяването на професионалната автомобилна дейност в автомобилния спорт, поради причини, които са комплексни, като първата от тях е намаляване нивото на спортна мотивация, поради напускането на спорта от много наши директни конкуренти, и втората по-скоро е лична причина, която е свързана с липсата на време, което се отразява на професионалната ни подготовка.

Категорично заявявам, че причината не е финансова. Въпреки всичко напускам активна състезателна дейност с усмивка и удовлетворение, тъй като автомобилният спорт ми даде много, като личностно израстване, достигнати високи спортни резултати, приятелства, нещо, което винаги получава един истински спортист, а именно развитието на силния дух, който е необходим навсякъде в живота, който ни заобикаля.

Разбира се, човек който се е занимавал с автомобилен спорт и специално с „рали“, никога не може да заяви категорично, че неговото решение е последно, тъй като рали спорта е не само професия, но той е и страст, именно поради тази причина оставам своята врата леко открехната, след време евентуално да се завърнем.

Бих желал да благодаря на всички наши партньори и на своя отбор, които спомогнаха за нашето развитие през всички тези години. Също така искам да благодаря на нашите конкуренти, феновете и организаторите, които неизменно бяха част от нашето ежедневие, усещахме тяхната силна подкрепа, и ги уверявам, че всичко постигнато до тук от нас е благодарение на всички тях. Накрая, бих желал да заявя, че спортът е над всички нас и той продължава, а ние ще бъдем близо до него, защото го обичаме!“, сподели Дончев на пресконфереция в пресклуб „България”.