Последното попълнение на "Левски" за тази зима Роман Гикевич разкри любопитни неща за живота си. 27-годишният полски нападател дебютира вчера със синия екип при победата с 3:0 над Хасково за Купата на България, включвайки се като резерва.

"Започнах с футбола в родния ми град Олщин. Първо играех в пета дивизия в Полша и всяка година се изкачвах нагоре, стигайки до елита. Брат ми Рафал също е футболист, вратар е. Първоначално той беше нападател, а аз вратар. Сега аз съм тук, за да вкарвам голове за "Левски", а той пази в Германия за Айнтрахт (Брауншвайг)", каза Гикиевич в интервю за БНТ.

"През живота си имах два много тежки здравословни проблема. Първият - спукан апандисит, отслабнах с 30 килограма. Едва избегнах смъртта! Преди 4 години пък счупих крак. Боец съм, не се предавам. С труд всичко се постига", разказа за преживяното полякът.

"Сега искам просто да играя и да радвам феновете на "Левски". Наясно съм с финансовите проблеми в клуба. Знам, че ще получавам по-малко. Надявам се да помогна на отбора да побеждава", каза Гикевич.

"Харесвам Манджукич, Левандовски... играчи от този тип, които се движат много, не стоят само в нападение, а и помагат на защитата", каза новият играч на "Левски".

"Пристигнах в България с годеницата ми. Тя е баскетболистка, запознахме се в залата. Казва се Аня, умее да готви много хубаво. Денят ни преминава в тренировки и у дома. Няма да ни видете в моловете и дискотеките", добави Лукаш Гикевич.


Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015