Локомотив (Пд) победи Локомотив (Сф) с 2:1 в първи четвъртфинален мач за Купата на България. По този начин интригата за реванша на стадиона в „Надежда” остана жива. Ответният мач е на 4 март 2015 г. (сряда), от 14:00 часа. Дебютираха четири от новите попълнения на „смърфовете” – Игнат Дишлиев и Александър Горанов в отбрана, както и Йоан Ласиман и Мехди Бурабия в халфовата линия.

„Черно-белите” започнаха агресивно и поведоха още в 9-ата минута. Мартин Камбуров изведе Спас Делев с отличен диагонален пас. Крилото нахлу в пеналта и стреля, топката се отби от гредата и отиде право на пътя на непокрития Ванчо Траянов. Ветеранът без да се бави от точката на дузпата с бомбен шут откри резултата - 1:0. Отговорът на гостите не закъсня. Само 4 минути по-късно те изравниха. Румен Трифонов проби по лявото крило и центрира в наказателното поле. Вратарят на домакините Йордан Господинов излезе неразчетено и Ламжед Шехуди засече с глава топката в мрежата за 1:1.

Секунди след това Делев центрира опасно от фаул и Тодоров изби в последния момент с глава в корнер. В 28-ата минута Камбуров изпълни корнер вдясно от вратата на Галев. Топката попадна у Траянов, който опита да изненада вратаря с удар от движение. Шутът премина встрани от целта. В 33-ата минута Делев центрира от фаул. В опита си за избие топката Траян Траянов игра с глава и едва не си заби автогол. Галев с мъка чисти в корнер. Малко по-късно домакините имаха претенции за дузпа. Делев навлезе в наказателното поле, сблъска се с Траянов и падна на тревата. Съдията Станислав Тодоров обаче даде знак играта да продължи.

Второто полувреме беше по-скучно. В 60-ата минута груба грешка на вратаря на гостите Валентин Галев позволи на домакините да поведат. Сандански центрира отдясно пред вратата, а там Йордан Тодоров и Галев не се намесиха добре и Йоан Ласиман с глава би между ръцета на стража за 2:1! По този начин французинът увенча дебюта си с черно-бялата фланелка с гол. Любопитно е, че Ласиман през ноември подписа договор със "смърфовете", но не бе картотекиран в БФС, тъй като имаше предварителен контракт с Локомотив (Сф) и трябваше да връща на столичните "железничари" 4000 евро. През ноември Ласиман отново изчезна от "Лаута", но дни по-късно се завърна. Той бе доведен от Хамед Намуши, който също избяга от "черно-белите”.

Домакините доиграха мача с 10 души, след като Здравко Илиев, който бе последен в защита, повали втурналия се напред Генов. Тодоров веднага му показа червен картон! Това обаче се случи дълбоко в добавеното време, до края оставаха десетина секунди и "смърфовете" удръжаха аванса си.

Най-интересното от мача по минути -
ТУК

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) 2:1
1:0 Ванчо Траянов (9), 1:1 Ламжед Шехуди (13), 2:1 Йоан Ласиман (60)

loko_plovdiv.jpg
Локомотив (Пловдив):
12. Йордан Господинов, 6 Игнат Дишлиев, 5. Александър Горанов, 3. Здравко Илиев, 17.Богомил Дяков, 22.Янко Сандански, 21.Бирсент Карагерен, 19.Ванчо Траянов, 89. Йоан Ласиман, 7. Спас Делев (85 - 10. Александър Якимов), 11.Мартин Камбуров (66 - 7. Бранимир Костадинов)
Резерви: 12.Теодор Скорчев, 5.Георги Вълчев, 18. Христо Стамов, 9. Дани Кики
Треньор: Христо Колев/Патър Пашев

Локомотив (София): 84. Валентин Галев, 6. Александър Бранеков, 15. Траян Траянов, 8. Румен Трифонов, 77. Йордан Тодоров, 47.Антонио Ливраменто, 26.Иво Иванов (83 - 5. Марко Ранджелович), 33.Евертон Джилио-Том (70 - 9. Преслав Йорданов), 29.Ламжед Шехуди, 11.Владислав Романов,7.Даниел Генов
Резерви: 1. Божидар Митрев, 16. Камен Хаджиев, 14. Даниел Васев, 23.Александър Манолов, 19. Димитър Велковски
Треньор: Димитър Васев


Стадион: Локомотив, парк "Лаута"
Съдия:Станислав Тодоров
Жълти картони: Горанов, Костадинов (Локо Пд); Тодоров (Локо Сф)
Червен картон: Здравко Илиев (90+4 - Локо Пд)



Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015