Всички билети за мача между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао бяха продадени за едва 15 минути. Това стана веднага, след като Мейуедър подписа договор за провеждане на двубоя на 2 май в Лас Вегас.
 
37-годишният американец има пет световни титли в различни категории, докато Пакиао (36-годишен филипинец) е световен шампион във версия WBO в кат. до 66,7 кг. Двубоят в хотел „MGM Grand“ в Лас Вегас ще бъде за две от титлите на Мейуедър – версии WBC и WBA, както и за тази на Пакиао.
 
Организаторите се похвалиха с бързата продажба на билетите. Те уточниха, че целият капацитет е бил зает само с предварителни заявки, направени в рамките на едва 3 минути.
 
Срещата между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао е считана за най-скъпия боксов мач в историята. Очаква се той да събере 162 милиона паунда. Това е далеч повече от досегашния рекорд – 87 милиона паунда, събрани за мача между Мейуедър и Саул Алварес през 2013 г.
 
Най-вероятно битката на 2 май в Лас Вегас ще направи и рекорд за платено телевизионно събитие (pay-per-view). До момента най-доброто постижение за това се държи от мача между Флойд Мейуедър и Оскар де ла Оя през 2007 г., който събра приходи от 2,4 милиона паунда само от телевизионен абонамент.
 
Първата среща между Мейуедър и Пакио беше през януари. Тогава двамата се засякоха по време на баскетболен мач от НБА и размениха телефонните си номера. Американецът дори настоя филипинският боксьор да изтрие коментар в „Туитър“.