Стойчо Младенов бе част от наставниците, които дават пресконференция за създаване на асоциация на българските треньори. Заедно със специалиста са Стефан Грозданов, Георги Василев и Велислав Вуцов.

"Българският треньор е унижаван непрекъснато, зависи от една победа или загуба, която му решава съдбата. Няма никакви условия, работи под голямо напрежение. Българският треньор е подмятан като носна кърпа по всяко едно време. Отнасят се с голямо неуважение към нас. Мога да дам хиляди примери с много наши треньори. Когато преминем границата и отидем в съседна страна или по-далеч - в другите държави отношението към треньорите е №1. С този човек започва и свършва всичко, той носи цялата отговорност. Затова собствениците му се доверяват изцяло. И когато в това отношение му се дава пълна свобода той е юридически защитен. Когато един треньор рискува своето име и авторитет, своята биография, отивайки в даден отбор, не бъде оценен и бъде изгонен, си има договор и треньорът е защитен. Тук той няма защита", заяви Стойчо Младенов.

"Тук треньорът работи за никакви пари, това е основното и на втория мач го гонят. По този начин унищожаваме опитните треньори, а и младите, които навлизат в професията. Питам къде е Мартин Кушев, например. Качествен треньор, който знае много, учил е от чужбина. Затова българските треньори не ни ценят навън, защото тук не ни ценят, не ни уважават. Тук сме неоценени, мачкани, ощетявани. Инициативата за тази асоциация я коментираме от много години, надявам се този път да изведем нещата до край. Ще имаме обаче нужда от БФС, има футболни хора в лицето на Боби Михайлов, Наско Сираков, Лечков. Знаем, че ще имаме отпор. Има президенти на клубове, които това не ги устройва. Но нали искаме да се изравним с европейските страни. Българският треньор трябва да има самочувствие, увереност. Защото е много способен. Няма голямо име от Запад, което да дойде да се справи тук в тази дивотия и мизерия. Да видим как ще мотивира даден играч да изпълнява указанията, когато не е взимал пари. Защо нямаме футболисти отдолу, които да влизат в отборите. Защото нямаме кадри, нямаме кадри със самочувствие, завърши речта си треньорът на ЦСКА./БЛИЦ