Преговорите между кабелните и сателитните оператори и „Нова Броудкастинг Груп” за излъчването на двата платени канала Диема Спорт HD и „Трейс Спорт Старс” вървят с пълна сила. При някои от разговорите обаче има зацикляне, но въпреки това и от едната, и от другата страна смятат, че споразумение най-късно до 21 февруари, когато стартира новият тв пакет, ще има. Това съобщиха източници на БЛИЦ.
 
Така например за включването Диема Спорт HD по Булсатком, операторът трябва да се лиши от четири канали, които излъчва в момента, поради липса на достатъчен капацитет на сателита, от който предава сигнала.  
 
Ако все пак не бъде постигната договорка с някои от операторите по финансови или технически причини, както посочихме в горния абзац, то от „Нова Броудкастинг Груп” са готови да направят компромис. Резервният вариант е тази седмица мачовете, фиксирани в програмата на Диема Спорт HD, да бъдат прехвърлени в някои от другите канали – Диема или Нова Спорт. Естествено, без зрителят да плаща за услугата. Има ли обаче споразумение, мачовете по Диема Спорт HD ще струват по 4 лева на месец – факт, който вече е достатъчно добре известен.
 
БЛИЦ припомня, че преди време заради тежките преговори с Близу, най-вече от финансово естество, каналът Нова Спорт HD не бе излъчван от въпросния кабелен оператор в продължение на близо половин година.
 
„Не бързайте с крайните изводи. В момента вървят разговорите. До събота има достатъчно време, за да се стигне до подписване на договор с кабелните и сателитните оператори”, заявиха наши източници.

Те уточниха, че хората с по-стари телевизори, които нямат HD-тунер, Диема Спорт пак ще може да се гледа, само че не и във високата резолюция HD.Срещу 4 лева месечно, разбира се... 
 
Предвидените за този уикенд мачове по Диема Спорт HD
Събота
13:00, Диема спорт
Черно море - Локо (ГО) - Купа България
 
17:00, Диема спорт
Левски - Хасково - Купа България
 
19:30, Диема спорт
Манчестър Сити - Нюкасъл - Висша лига
 
неделя:
15:30, Диема спорт
Лудогорец - Берое - Купа България

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015