Манчестър Юнайтед се класира за четвъртфиналите на ФА Къп. „Червените дяволи” победиха Престън Норд Енд с 3:1 като гости в мач от петия кръг на турнира. В следващия кръг те ще се изправят срещу Арсенал. Четвъртфиналната фаза на ФА Къп е насрочена за 7 и 8 март, но предстои да стане ясно разпределението на точните дати и часовете.

Още едно дерби между отбори от Премиършип предлага тази фаза - Уест Бромич и Астън Вила. Ливърпул изтегли лек жребий и ще срещне Блекбърн

В сблъсъка на „Дийпдейл стейдиъм“ мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал не си позволи да подцени домакините и пусна титулярния си състав. Всичко най-добро от "червените дяволи" излезе на терена, с изключение на Робин ван Перси, който получи почивка, и контузения Фил Джоунс. В отсъствието на холандеца атаката беше водена от Радамел Фалкао.

Преди почивката играта не беше кой знае колко интересна, а головите положения пред двете врати липсваха. Домакините започнаха агресивно през второто полувреме и в 47-ата минута поведоха. Скот Леърд бе изведен отляво и стреля силно, топката се отклони от крака на Антонио Валенсия и излъга Давид де Хеа – 1:0! Малко след това дойде пропуск от удобна позиция на Том Кларк от Престън.
След час игра Анхел ди Мария и Уейн Рууни можеха да изравнят, но стражът на домакините Стукман се намесваше отлично.
В 65-ата минута „червените дяволи” изравниха.

Резервата Ашли Йънг проби по дясното крило и поднесе топката на Андер Ерера, който стреля от точката на дузпата и след удар в дясната греда опъна мрежата за 1:1. При положението останаха съмнения, че Рууни е в засада, но съдията призна гола.

В 73-ата минута Фелайни се извиси над всички в пеналта и стреля с глава, Стукман спаси, но топката се върна в краката на белгиеца, който нямаше как да сбърка за 1:2. В 87-ата минута Стукман повали Рууни в наказателното поле – дузпа! Зад топката застана потърпевшия и хладнокръвно вкара за 1:3.


Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Рохо, Шоу, Блинд, Ерера, Рууни, Фелайни, Ди Мария, Фалкао (60 - Йънг)



Четвъртфиналите:
Манчестър Юнайтед - Арсенал
Ливърпул - Блекбърн
Астън Вила - Уест Бромич Албиън
Брадфорд Сити – Рединг