Волейболните ни национали научиха съперниците си за Евро 2015, на което България ще домакинства съвместно с Италия. Надпреварата ще се проведе в София, Варна, Торино и Бусто Арсицио в периода 9-18 октомври.

За първи път от 14 години България ще приеме финали на европейско първенство и за пръв път след 34 години - финали на мъжко Европейско.

Жребият беше изтеглен на церемония в Народния театър „Иван Вазов“. Първо бяха определени градовете, в които ще се играят четирите групи - "A" - в София ("Aрена Армеец", Група "В" - Торино, Група "С" - Варна и Група "D" - Бусто Арсицио.

Жребият разпредели 16-те участници в четири групи по четири държави. Димо Тонев прати България в Група "А". В нея попаднаха още Германия, Чехия, както и победителят измежду Испания и Холандия.

Президентът на Европейската волейболна конфедерация Андре Майер също уважи събитието в Народния театър "Иван Вазов" и от сцената даде начало на жребия. Той похвали колегите си - президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров и президента на Италианската волейболна федерация (FIPAV) Карло Магри за организацията. 

Кметовете на София и Варна Йорданка Фандъкова и Иван Портних също отправиха думи - Фандъкова от залата, а Портних чрез видеопослание.

Видео презентации пък представиха на публиката градовете, които ще приемат срещите от Евроволей 2015.

ПЪЛНИЯТ ЖРЕБИЙ:

Група "А" (София, България)
БЪЛГАРИЯ
Германия
Чехия
Победителят от двойката Испания - Холандия
 
Група "В" (Торино, Италия)
Италия
Франция
Хърватия
Победителят от двойката Естония - Швеция

Група "С" (Варна, България)
Полша
Белгия
Беларус
Победителят от двойката Словения - Португалия

Група "D" (Бусто Арсизио, Италия)
Русия
Сърбия
Словакия
Финландия