Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев може да се завърне съвсем скоро на ринга, след като вече смени треньора си и подписа нов договор с немския тим „Зауерланд”.

Няколко са вариантите за провеждане на следващия мач в кариерата на Кобрата след поражението му с нокаут от Владимир Кличко през ноември миналата година. Най-ранният и най-малко вероятен от тях е боксова галавечер още следващия месец. На 21 март „Зауерланд” организира събитие, на което световният шампион в лека-полусредна категория Юрген Бремер ще защитава короната срещу Робин Красники.

Още през декември Кубрат Пулев сподели, че най-вероятно ще се върне на ринга и отново ще преследва победи най-рано през април и най-късно през юни. „Зауерланд” също има планирана галавечер за април, като може би тогава българските фенове отново ще могат да подкрепят Кобрата в нов мач. Ако това не се случи, остава последният вариант за сблъсък през лятото. Все още няма никаква яснота за евентуални следващи съперници на българина.