„Левски” го е имало, има го и ще го има! Няма друг вариант. Защото зад себе си „Левски” има хора с големи сърца и голяма любов. А както знаем и както изпя Лили Иванова: „Любовта е по-силна от всичко”.

Това показаха в зала „Арена Армеец” над 10 000 мъже, жени, деца и дори баби и дядовци. Всички те отделиха от заплатите си, пенсиите си, джобните си. Отделиха, за да помогнат. И успяха. Пяха, скачаха, аплодираха, даряваха. Даряваха не просто пари - даряваха надежда, даряваха живот. Живот на своя любим „Левски”.

А него, както казахме, ще го има. Видяхме го в погледите на бившите, настоящите и бъдещите баскетболисти и футболисти на „Левски”. Момчетата на Тити Папазов преживяха много, играха без пари, играха само за името „Левски”, а в тази празнична неделя всичко, което жертваха им се върна.

Сега тези момчета се усмихваха и гледаха невярващо трибуните, а там песните не спираха. И песните бяха за същите момчета, които изтърпяха всичко и останаха в „Левски”. Но не останаха сами, защото „никога не ще останеш сам”.

Затова след този малък празник на спасението и надеждата, трябва да благодарим на всички. На участниците на игрището, на организаторите, на феновете. Да благодарим на всеки един, който отдели време и средства, за да помогне.

И не на последно място, а може би дори на първо място, се чувстваме длъжни да похвалим и поздравим напълно заслужено колегите от „Гонг” и Томислав Русев. Без тях и без неговата идея, този ден щеше да бъде просто една обикновена неделя, а баскетболистите на „Левски” щяха да се молят за поредна вечер за някакъв спасителен пояс. Русев и „Гонг” показаха как трябва да мислят и действат медиите. Показаха се като големи хора и като институция на високо ниво и трябва да бъдат горди с това.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ