Ливърпул успя да се класира за 1/4-финалите във ФА Къп, след като победи с 2:1 Кристъл Палас. "Мърсисайдци" изоставаха при гостуването на "Селхърст Парк", но се добраха до успеха след голове на Даниел Стъридж и Адам Лалана. Успехът на Ливърпул е още по-сладък, като се има предвид, че Кристъл Палас се превърна в кошмар за тима на Брендън Роджърс. През миналата година точно Палас спря "мърсисайдци" в решителен мач по пътя им към титлата в Англия - 3:3, а през този сезон безкомпромисно го победи с 3:1 като домакин във Висшата лига.

И тази вечер играчите на Кристъл Палас бяха на път да шамаросат Ливърпул. В 15-ата минута домакините поведоха чрез обичайния реализатор срещу "мърсисайдци" - Фрейзър Кемпбъл. Той се възползва от колективна грешка на защитата на Ливърпул и вкара четвъртото си попадение срещу тима от "Анфилд". Мартин Шкъртел игра с глава, но само отклони топката към Дуайт Гейл, който се озова сам срещу Симон Миньоле. Белгийският вратар успя да отрази удара, но избитата топка попадна в краката на Кемпбъл, който отбеляза на празна врата - 0:1.

До почивката "мърсисайдци" пропиляха няколко шанса за гол. С отличните си намеси Хулиан Сперони отчайваше гостите. Вратарят се намеси решително след удари на Филипе Коутиньо и Адам Лалана, докато Ливърпул имаше основателни претенции и за дузпа в своя полза, след като Даниел Стъридж бе съборен в наказателното поле от Пап Суаре, но съдията Робърт Мадли подмина ситуацията.

В началото на втората част Брендън Роджърс пусна Марио Балотели на мястото на Лазар Маркович. В 49-ата минута Даниел Стъридж оползотвори по чудесен начин центриране на Джордан Хендерсън и засичайки от въздуха направи 1:1.

В 58-ата гостите стигнаха до пълния обрат. Балотели спечели фаул пред наказателното поле на Кристъл Палас, изпълни силно, вратарят отби топката, но право в краката на Адам Лалана, който с точна добавка вкара второто попадение за Ливърпул в мача - 1:2.

Домакините пробваха да изравнят и евентуално да доведат спора до преиграване, но късметът не им се усмихна и Ливърпул се класира сред най-добрите осем във ФА Къп.