ЦСКА допусна трета загуба на лагера си в Турция. Възпитаниците на Стойчо Младенов отстъпиха с 1:2 на Сьондерийске, който заема девето място в датското първенство. И двата гола за победителите отбеляза Йохан Абсалонсен. За лидера в "А" група точен бе Борис Галчев от фаул.

Завръщане на терена направиха Александър Тунчев и Еденилсон Бергонси, които отсъстваха известно време заради контузии. Централният защитник започна като титуляр и отстъпи мястото си на Денис Причиненко в 58-ата, докато халфът замени Маркиньос десетина минути по-късно.

29-годишният Абсалонсен откри резултата в 26-ата минута с удар от около 20 метра, срещнал първо страничната греда преди да се спре в мрежата на Уваренко. В 57-ата бившият национал на Дания засече отблизо отбита от гредата топка след шут на свой съотборник и така удвои.

"Армейците" също имаха своите шансове, като през първото полувреме изстрел на Кукоч с левачката намери напречната греда. В началото на втората част Оршулич с глава от удобна позиция пък не успя да намери целта. Въпреки втория гол малко след това положение "червените" продължиха да атакуват и да бъдат по-активни с топката.

Четвърт час преди края на редовното време ЦСКА върна едно попадение. Точен бе влезлият като резерва Борис Галчев, разписал се директно от фаул. Опитите за изравняване до края на срещата обаче не доведоха до успех. Дори в 87-ата минута шансът не бе на страната на "червените", след като удар с глава на Бергонси бе избит от стража Скенер.

Така се стигна до третата загуба на отбора на лагера в Турция след пораженията от Рапид (Виена) (1:2) и Стяуа (0:1). Следващият мач на българския гранд е на 12 февруари срещу румънския Петролул (Плоещ).

МАЧЪТ ПО МИНУТИ
1 - Начало на мача!
7 - Ъглов удар за ЦСКА след който не следва нищо интересно.
14 - ОПАСНО! Уваренко избива удар на Поусен от близо разстояние.
16 - Тони Силва спира контраатака на датчаните около центъра. Получава жълт картон.
20 - ОПАСНО! Удар на Тончи Кукоч срещна гредата!
26 - ГОЛ! Датският тим бележи чрез Йохан Абсалонсен, който стреля от малко над 20 метра и с помощта на гредата откри резултата.
28 - ОПАСНО! Абсаласен пропуска само срещу Уваренко.
45+1 - Край на първото полувреме!
---------------------------------
46 - Начало на второто полувреме!
52 - ОПАСНО! Удар с глава на Оршулич минава над гредата.
57 - ГОЛ! Йохан Абсалонсен засече отбита от гредата топка, с което удвои аванса на Сьондерийске. 
75 - ГОООЛ! Борис Галчев бележи директно от фаул - 1:2.
80 - Иван Стоянов пада в наказателното поле, но главният съдия е категоричен - няма дузпа.
87 - ОПАСНО! ЦСКА можеше да изравни, но вратарят на датския тим показа рефлекс и не позволи на Бергонси да отбележи с глава.
90+2 - Край на мача! ЦСКА допусна трета загуба в контролите в Турция.

ЦСКА - Сьондерийске 1:2
0:2 Йохан Абсаласен (26, 57), 1:2 Борис Галчев (75)

ЦСКА:
Уваренко, Попов (71-Супусепа), Тунчев (58-Причиненко), Оршулич (71-Крачунов), Кукоч (58-Фортес), Сънди (62-Бъркляча), Маркиньос (68-Бергонси), Тони Силва (46-Стоянов), Фелипе (68-Галчев), Милисавлевич (77-Витанов), Йоахим (46-Николич)

СЬОНДЕРИЙСКЕ: Скендер, Скудсон, Поусен, Канснр, Мархен, Согани, Йенсен, Гуира, Абсалонсен, Поуние, Векхман

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка