Министерството на спорта погва клубовете-фантоми. Това призна министърът Красен Кралев, който добави, че федерациите се следят под лупа, защото има такива, които служат на президентите да бъдат преизбирани. Кралев говори и по темата с базите на спортните клубове.

"Има федерации, които работят и чиито труд се вижда. Има други федерации, които не са адекватни на изискванията на спортната общественост. Ще се опитаме да контролираме и да отсеем част от клубовете-фантоми, които не извършват никаква действия. Знаем, че почти във всяка федерация има такива, които служат на президентите, за да бъдат преизбирани. Има контрол и доклади на инспектората. В момента няма значими нарушения. Може би има неразбиране на технологията за осчетоводяване на някои от разходите, които са технически грешки, а не злонамерени", заяви Кралев.

Министърът коментира и проблема с базите на спортните клубове. "Развитие с базите ще има с приемането на нов Закон за спорта. Но понеже има такъв проблем и с базите на "Левски", и с базите на ЦСКА, нещата трябва да бъдат решени кардинално за всички спортове, за всички клубове. Конкретният случай с ЦСКА - имат желание за удължаване на концесията, имат ангажименти, които трябва да изпълнят. Вървим в правилна посока. Но обръщам се към всички - спрете с въпросите за базите на ЦСКА. Задавайте въпроси за базите на всички спортни клубове", каза още Кралев.