Българският национал Симеон Славчев даде първото си интервю като футболист на Болтън и демонстрира уважение към местните журналисти, отговаряйки им на английски език. Бившата звезда на Литекс премина под наем в тима от Чемпиъншип от Спортинг (Лисабон) до края на сезона. Тази вечер от 21:45 часа Славчев ще гледа на живо новите си съотборници в домакинството на Ливърпул от ФА Къп.

- Сими, добре дошъл в Болтън, колко щастлив си да се присъединиш към Болтън?
- Благодаря. Голяма чест е да бъда тук. Дойдох, за да помогна на себе си и да помогна на отбора. Искам да постигна много победи с Болтън, да докажа качествата си, да стана по-добър играч и да помогна на отбора да стане по-добър. Също така искам да направя феновете по-щастливи.

- Разкажи малко повече за себе си?

- Обичам да играя повече с топката, обичам да се връщам назад и да помагам на защитниците, но също така и да играя напред при атаките.

- Как се стигна до преминаването ти в Болтън?
- В предишния ми клуб Спортинг не играех много и исках да променя това, защото съм млад и мисля, че заслужавам повече шанс. Появи се вариантът Болтън и сметнах, че това е правилното място да продължа развитието си. Тук съм, защото харесвам този отбор от дете. Харесвам английския футбол. Помня, когато Болтън беше във Висшата лига, знам, че преди мен Мартин Петров игра тук. Знам много за отбора. Ще ви кажа, че когато бях дете и играех компютърната игра ФИФА моят отбор беше Болтън. Мисля, че нещо много хубаво ми се случи - че съм в този отбор и ще играя на този стадион. Искам възможно най-скоро да усетя атмосферата.

- Какво ти каза мениджърът Нийл Ленън?
- Срещнахме се вече, той е добър човек и добър треньор. Беше ми приятно да се запознаем и мога да кажа само позитивни неща за него и за отбора.

- Срещна ли се вече с новите си съотборници?
- На първата ми тренировка не можах да се видя с всички, защото някои почиваха. Следващите дни ще се видя с всички.

- Готов ли си веднага да заиграеш?
- Може би ми трябват един-два дни и ще съм готов да играя и да помогна на отбора.

- С нетърпение ли очакваш да играеш на стадион "Макрон стейдиъм"?
- Знам за този стадион, преди се казваше "Рийбок стейдиъм", а още от дете мечтая да играя футбол пред много фенове и на хубав стадион. Мечтата ми се сбъдна, много съм развълнуван.