Баскетболният "Левски" показа, че е жив и може да хапе най-много, когато е в паднало състояние. Детската градина на Константин Папазов нанесе съкрушителен удар на Лукойл Академик, след като го победи със 77:69. Това бе първа загуба за тима от Правец след 13 поредни победи от началото на сезона.

Всъщност, поражението няма да промени нищо в класирането, тъй като Лукойл Академик ще продължи да бъде първи и почти сигурно ще завърши като лидер в редовния сезон. Победата на "Левски" обаче е показателна, че с този състав и юношите тимът може да оцелее до края на сезона. Часове преди двубоя "Левски" бе напуснат от още един състезател - Павлин Иванов и така едва четирима останаха от по-основния състав - Димитър Ангелов, Павел Иванов, Деян Карамфилов и Алекс Симеонов. В днешния мач те играха почти по 39-40 минути, а другите, които получиха шанс за изява, бяха Алекс Уандие, Йордан Минчев и Ивко Ивков. Именно Ивко Ивков бе основният и голям коз на Папазов, след като направи мача на живота си до момента. Юношата на Балкан се включи с 11 точки и то в най-важните минути в края на двубоя.

Вероятно Лукойл Академик е подценил страшно много "Левски", но поражението е факт и Йовица Арсич и Сашо Везенков трябва доста да се замислят за силата и класата на тима си през този сезон.

Капитанът на "Левски" Павел Иванов се отчете с 30 точки и 5 борби. Димитър Ангелов бе много полезен и записа дабъл-дабъл – 16 и 12 борби. Алекс Симеонов добави 15 точки и 8 борби. Ивко Ивков се отличи с 11 точки. Тери Смит бе най-резултатен за Лукойл Академик с 16 точки и 5 борби. Ди Браун остана с 14 и 7 асистенции.

7.jpg