Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев призна, че е получил предложение за рекордите на „Гинес”, защото бил най-високия и все още действащ поне според Комисията по досиетата контраразузнавач.

"Като се поразрових в интернет, го намерих това досие. В него обаче дори името ми беше сгрешено. Аз съм Ефтимов с "ф", а там беше с "в". Според данните на Комисията по досиетата аз все още трябва да съм действащ агент. А, ако съм действащ агент излизат два въпроса – защо са ме осветлили и защо не са ме пенсионирали след 28 г. служба. Вече ми предложиха да се кандидатирам за рекордите на "Гинес", защото съм най-високият контраразузнавач", пошегува се Ганев пред ТВ7.

Вицепрезидентът на федерацията призна, че страната ни се готви с пълна сила за предстоящото европейско първенство, на което сме домакини съвместно с Италия. "Готвим се за жребият, който е на 16 февруари. Ремонтът на залата във Варна върви с пълна сила. Остава момчетата да се върнат здрави. Тази година имаме да играем и едни малки финали на Световната лига, на които сме домакини. Освен това ще участваме и на една европейска Олимпиада, която е в Баку", каза Ганев.

Той не изключи и възможността да оглави някой ден федерацията по волейбол. "Да, през 2016 г. Ще се кандидатирам за президент на централата. Ако клубовете ме изберат, мисля, че има с какво още да помогна на българския волейбол", каза още Любо Ганев.