Шефът в БФС Йордан Лечков коментира контролата с Румъния на 7 февруари и експерименталния състав, с който ще разполага новият треньор Ивайло Петев в първия си мач начело на тима.
 
Лечков коментира отказа на някои отбори да пуснат играчите си.
 
"Те са в правото си, защото това не е официална дата. Нека се даде възможност и на други футболисти. Националният отбор е отворен за всеки, който има добри изяви. Длъжни сме да им дадем шанс. Който може, играе и без лагер. От самолета да слезеш, пак трябва да играеш, когато си в националния отбор. Не правя чак такава драма от всичко това, което се случва. Нека този път да не напрягаме ситуацията и дай Боже да направим нещо, което малко хора очакват срещу Италия", заяви Лечков за предаването „Спортна треска” по БНТ.
 
"Мачът с Италия е още далеч. Това са приятелски мачове, така или иначе в подготвителен период са повечето футболисти. Нека да се концентрираме върху нашия отбор, в крайна сметка националният отбор е национална кауза, ама ние понякога се стараем взаимно да си пречим, когато става въпрос за националните каузи", завърши вицепрезидентът на БФС.