Треньорът на Литекс Красимир Балъков заяви след загуба с 1:2 от Пирин в Благоевград, че "оранжевите" все още не са достатъчно добре подготвени.

"Литекс е дразнител за всички отбори. Искахме в края на тази тежка подготовка да направим последния ни мач на хубав терен и мисля, че се получи добър мач, с голям заряд - малко повече, отколкото трябваше“, каза Балъков.

„В края на краищата всичко завърши окей - няма контузени и това е най-важното", сподели героят от САЩ`94.

А затова, че се наложи двамата треньори да излизат на терена, за да "гасят" страстите на играчите, наставникът на Литекс коментира, че футболът е емоционална игра и понякога се случват тези неща и от двете страни. "Но, разбрахме се и второто полувреме беше по-коректно", добави Бала.

"Отборът ни не мога да кажа, че в момента е подготвен както трябва“, каза още треньорът.

„В момента завършваме първата фаза от подготовката, наблягаме изключително много на физиката, на тренировките. Мачовете ни са повечето с различни състави, които постоянно сменяме. Има двама от основните ни играчи в средата на терена, които в последните две срещи не можаха да вземат участие - Бумал и Антон Недялков. Тези мачове не са толкова важни като мачове, а от гледна точка на това да се показва характер, в тежко време футболистите да се каляват и да показват характер", продължи специалистът.

На въпрос за трансферите в Литекс Балъков бе лаконичен, че докато е отворен трансферният период, винаги всичко е възможно. "Засега няма нищо, което да мога да ви дам като информация. Това, което имаме, се вижда, и продължаваме с подготовката си."

Балъков бе категоричен, че целият сезон до края на шампионата в "А" група ще бъде тежък. "Ние се подготвяме добре, за да може да сме и физически, и спортно-технически в най-добра форма. Литекс има една изключително добра позиция, равни точки с третия, трябва да си изиграем последните три мача, които няма да бъдат лесни, за да се затвърдим в шестицата, а ако можем - да останем в тройката, защото това ни е целта. Оттам-нататък през втория полусезон всеки мач е финал, с добър отбор и трябва да търсим победата и да печелим точки, които да ни изведат до третата позиция", каза още Балъков.

По темата дали клубовете трябва да пускат националните си състезатели за всички контроли той на първо място пожела успех и здрави нерви на Ивайло Петев начело на националния отбор, а като бивш национал и клубен треньор в момента каза, че е чест за всеки един футболист да отиде в националния отбор - "От наша страна ние нямаме проблеми, ние пускаме нашите футболисти - и четиримата, да отидат в националния отбор и се надяваме да се върнат здрави."

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка