ДР Конго се класира за полуфиналите на Купата на Африканските нации, след като в драматичен мач обърна съседите от Конто за успеха с 4:2. „Леопардите“ стигнаха до успеха, въпреки че изоставаха с два гола в 62-ата минута.
 
Бившият нападател на „Ботев“ (Пловдив) Феребори Доре даде аванс на „червените дяволи“ в 55-ата минута, засичайки центриране от фаул. Седем по-късно Тиеви Бифума удвои аванса на тима, воден от френския специалист Клод льо Роа. Само три минути по-късно Диодон Мбокани върна едно попадение за „леопардите“. Отборът на Флоран Ибенге изравни резултата в 75-ата минута с попадение на Жереми Мбокила.
 
Жоел Кимуаки даде аванс на ДР Конго за първи път в мача в 81-ата минута, което предизвика популярната радост на вратаря на тима Робер Кидиаба, който седнал на земята започна да подскача. В първата минута на добавеното време Мбокани вкара втория си гол в мача и гарантира успеха на „леопардите“.
 
Така ДР Конго се класира за полуфиналите на Купата на Африканските нации, където на 4 февруари ще се изправи срещу победителя от мача между Кот д'Ивоар и Алжир.