Балкан Ботевград победи Ямбол със 105:68 в мач от поредния кръг на баскетболното първенство. Не резултатът и играта обаче бяха център на двубоя в “Арена Ботевград”.

Искрата пламна 2 минути и половина след началото на третата четвърт. Мартин Маринов от Балкан се спречка с Карун Джонсън от Ямбол. Двамата едва не стигнаха до бой, а в това време цялата скамейка на Ямбол нахлу на игрището, както и братът на Мартин – Николай Маринов от скамейката на Балкан. Съдиите овладяха положението, но трябваше да вземат важно решение – какво да правят с нахлулите играчи. Реферите изгониха Джонсън и цялата скамейка на Ямбол, която навлезе на игрището. Американецът обаче се ядоса и демонстративно седна на центъра на игрището, като не желаеше да напусне. Наложи се тренорът Юли Радионов да му се моли да стане и напусне. Джонсън все пак се изправи, а по пътя към съблекалните изрита няколко стола в яда си.

Ямбол изпадна в неловката ситуация да доиграе последната четвърт с четирима баскетболисти. Костадин Маршавелски остави съотборниците си като извърши пето лично нарушение. До края честта на гостите браниха Мартин Дурчев, Стоян Петков, Лейзър Тейлър и Тони Бърнас. По това време да охладят страстите под душа вече бяха пратени Станислав Говедаров, Иван Тенев, Милен Костов, Стойо Чолаков, Карун Джонсън и Евгени Иванов.

Все пак за статистиката – Мартин Маринов реализира 19 точки след 6 тройки от 10 опита. Капитанът Павел Маринов записа 17 точки, Вукота Павич остана с 16 и 11 борби, Иван Лилов добави 11.