Със сериозен скандал завърши днешната контролна среща между "Ботев" (Пловдив) и Оборище (Панагюрище). "Канарчетата" спечелиха с 2:1, а след последния съдийски сигнал двайсетина бултраси се нахвърлиха срещу новопривлечения вратар Павел Станев. Колегите от PlovdivDerby.com показаха кадри от екшъна.

Привържениците не желаят въпросния футболист да остане в "Ботев", тъй като е играл по времето на Димитър Христолов и още тогава е имал конфликт с ултрасите. Станев явно очакваше тази реакция от феновете, защото след края на срещата много умело бе сложил качулка на главата си и първи се прибра в съблекланята, разминавайки се с феновете, които го забелязаха, но късно. В опит да го догонят запалянковци влязоха в конфликт с Асен Караславов, Пепо Пенчев и Коце Видолов, като настъпи суматоха и блъскане.

По покана на Пенчев и Видолов двама привърженици на "Ботев" влязоха в съблекалнята на разговор със Станев. След излизането им те заявиха, че са казали на треньора, че ако този вратар остане в клуба, то те ще свалят цивилизованата си подкрепа от отбора и ще бойкотират мачовете. Какъв точно ще е бойкотът бултрасите не уточниха.