"Ботев" (Пловдив) победи с 2:1 Оборище (Панагюрище) в контролна среща, което се игра пред близо 1000 "жълто-черни" фенове на стадиона в Коматево. Полският вратар на домакините Адам Стаховяк, който според предварителните планове на треньорското ръководство трябваше да започне днес, вдигна висока температура и отпадна от състава. Припомняме, че стражът и Томас Иршак се очаква да продължат в други клубове, тъй като в "Ботев" отказват да им плащат високите заплати.

Избраниците на Петър Пенчев поведоха още в 3-ата минута след куриозна случка. Тогава Ели Маркес от Оборище върна топката към своя вратар Ивайло Яначков, който не успя да я овладее, тя мина под крака му и влезе в мрежата за 1:0. Гостите от Панагюрище успяха да изравнят в 6-ата минута. Тогава Борис Стоянов вкара гол, възползвайки се от подаване на Денис Стоилов.
Божидар Васев даде преднина на "Ботев" за 2:1 с попадението си в 33-ата минута след центриране на Лазар Марин.

През второто полувреме "канарчетата" имаха надмощие, но не успяха да отбележат голове. Пропуски направиха новоизлюпеният национал Лъчезар Балтанов и Божидар Васев, един път топката се удар в гредата след центриране на Йордан Христов.

Това е трета поредна победа за "Ботев" (Пловдив) в контролите тази зима. Проверката бе последна за „жълто-черните” преди заминаването за Анталия. В турския курорт „канарчетата” ще се подготвят от 2 до 11 февруари, като за този период възпитаниците на Петър Пенчев ще изиграят три контролни срещи – срещу полския Гурник Забже (04.02), румънския Газ Метан (07.02) и грузинския Торпедо Кутаиси (10.02).

Съставът на "Ботев" (Пловдив):
Михаил Иванов, Йордан Христов, Роман Инез, Лазар Марин, Пламен Николов, Томаш Иршак, Мариян Огнянов, Иван Цветков, Божидар Васев, Лъчезар Балтанов, Цветелин Чунчуков.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка