Луд мача или познатият сценарий? Едно от двете предстои днес в Мелбърн, когато Мария Шарапова и Серина Уилямс ще излязат една срещу друга във финала на Аустрелиън Оупън при дамите. Очаква се двубоят да започне на по-рано от 10:30 часа.

Статистиката е повече от убийствена и тя е в полза на американката - 16:2 победи. При това номер 1 в света е постигнала 15 поредни успеха от 2004 година насам. "Гордея се с постижението си. Но това не е целта ми. Просто излизам и играя. Обичам мачовете с Мария, забавно ми е. Изпитвам удоволствие, когато е срещу мен на корта. Не знам, няма конкретна причина за това", коментира Серина 10-годишната си доминация.

Рускинята е загубила и последните 9 сета срещу Серина. Но как тя ще се справи със силния сервис, агресията, мощните удари и скоростта на Уилямс? "Мисля, че агресивността й ме провокира да бъда по-агресивна от нея, което не е добре", коментира Маша.

Последният успех на Шарапова датира от 2004-а, когато, 17-годишна, печели срещу Серина в "Степълс Сентър" в Лос Анджелис. Това бе отличен завършек на сезона, след като спечели четири титли, включително и "Уимбълдън".

"Ще бъде много трудна среща. Но аз съм боец. Ако трябва да играя срещу нея, излизам и правя всичко възможно, за да спечеля", добави Шарапова.

Серина Уилямс обаче има сериозно предимство, сериозна тежест, която носи със себе си - 18 титли от Големия шлем, пет от които са в Австралия. За последно по-малката от сестрите триумфира през 2010 година. За сметка на това Шарапова притежава 5 отличия и бе на върха в Мелбърн само през 2008-а. Рекордът за най-много титли се държи от Щефи Граф - 22. Достатъчна причина, която да мотивира Серина допълнително за финала.

"Печелила съм този турнир няколко пъти. Не е на живот или смърт да го спечеля пак. Според мен това ми помага да се отпусна. Да, Мария няма какво да губи, както и аз. Затова очаквам да бъде забавно на корта", скромничи американката.

Да, ще бъде забавно. Като се има на предвид, че Уилямс се спрягаше за гадже на Григор Димитров, който в момента е с Шарапова. Откакто връзката им бе разкрита, Серина на няколко пъти се заяде с рускинята. Дори определи най-добрия български тенисист като "човек с ледено сърце".