Железният защитник от златното поколение на България Трифон Иванов даде обширно интервю за ТВ+. Туньо, който е шеф на Зоналния съвет на БФС за Велико Търново, засегна много теми, сред които проблемите на българския футбол, скандалите между четвъртите в света и целите, които си е поставил.

“Не се страхувам да критикувам Борислав Михайлов. Ако нещо не ми харесва, винаги го казвам право в очите на човека. Вярно е, че съм си патил много през годините от това, но не се страхувам да казвам мнението си”, призна Трифон Иванов.

Туньо заяви, че умишлено е останал встрани от скандалите между Йордан Лечков и Любослав Пенев, като определи случилото между тях като “грозна работа”.

“Това, че клубовете не пускат футболистите си за контролата на България срещу Румъния е типично българска работа. Работим за нещо, трудим се, а след това с лека ръка го събаряме. Младите ни играчи, подрастващите, имат да извървят дълъг път, преди да се помислят за звезди. Всеки се мисли за Кристиано Роналдо или Сточиков, което не е нормално”, коментира още Трифон Иванов, който преди месеци оглави Зоналния съвет на БФС - Велико Търново.

В неделя в предаването Спорт +, по ТВ +, ще можете да видите цялото интервю с бившия национал.