ОФК Пирин победи с 2:1 Вихрен в Сандански в поредната си контрола от подготовката за новия полусезон на "Б" група. Благоевградчани надделяха с попадения на Атанас Чепилов и Антонио Хаджииванов от дузпа, която бе изработен от национала Станислав Манолев, който изигра едно полувреме за "орлетата". Както е известно, българинът беше отписан в Динамо (Москва) и в момента си търси отбор. Манолев е сред повиканите от националния селекционер Ивайло Петев за проверката с Румъния на 7 февруари и реши да поддържа форма със съгражданите си от Пирин.

Проверката срещу Вихрен започна с очаквано превъзходство за "орлетата", които владееха инициативата и изглеждаха по-опасни в предни позиции. Тони Тасев и Драги Коцев на два пъти имаха възможности да отбележат, но пропуснаха. Противно на логиката, при една от редките атака за гостите, Николов и Тунтев не се разбраха за спорна топка и от това се възползва Кавтанов, който се измъкна сам срещу вратаря Веселин Ганев и откри резултата за Вихрен в 18-ата минута. Две минути по-късно равенството бе възстановено, след като стражът на домакините Стоянов сгреши, а Чепилов го прехвърли безпогрешно от границата на наказателното поле. Домакините изпуснаха още едно положение до края на полувремето чрез Каталски, който бе изпреварен от защитник и топката му бе избита преди головия удар.

През второто полувреме в игра за Пирин се появи Манолев. Старши треньорът на националите Ивайло Петев бе помолил Йордан Самоковлийски състезателят да се пусне поне едно полувреме в игра, на което пиринци нямаше как да откажат.

Именно Манолев беше замесен в по-интересните неща през втората част, като стреля опасно в началото, а в края изработи дузпа, реализирана от Хаджииванов в 41-та минута. Преди това на терена прехвърчаха малко искри, след като за домакините с директен червен картон беше изгонен Каталски, който фаулира грубо Попев. В 75-ата минута и "орлетата" получиха червен картон, след като Войнов бе изгонен за втори жълт, за нарушение срещу Ласков. Утре Пирин среща Литекс в любопитна контрола, която ще се играе в Благоевград на ст. "Христо Ботев". Началният час на двубоя е 15:30.

Съставът на Пирин (Благоевград): Ганев, Башлиев, Николов, Тунтев, Пидев, Витанов, Станоев, Коцев, Златинов, Тасев и Чепилов. След почивката в игра се появиха още Бахтарлиев, Стоев, Креболиев, Сандев, Чорбаджийски, Попев, Войнов, Тунчев, Манолев, Тошев и Хаджииванов и Благов.