Председателят на Управителния съвет на "Левски" Иво Тонев изрази притеснението си от лошото финансово състояние на клуба. На пресконференцията на "Герена" началникът съобщи, че спешно трябва да бъде осигурена сумата от 1,7 милиона лева, която трябва да бъде погасена до края на февруари, за да може "сините" да получат лиценз за евротурнирите. Тонев също така разкри, че до края на сезона на "Левски" е нужен бюджет от 4,4 милиона лева.

"Ще водим разговори с всички, на които дължим пари. С някои ще е трудно, тъй като сумите са разсрочвани вече. Някои дори са разсрочени втори път. Изправени сме пред трудна ситуация. Правим каквото можем, трябва да се простираме според това, каквото успеем да осигурим като средства. Източниците ни на приходи са няколко. Разбира се, чрез наличните спонсорски договори, които имаме към момента. Преговорите с новите спонсори ги водим в момента. Надяваме се някои от тях да приключат успешно, ако не с всички", коментира Иво Тонев.

"Левски" е в изключително затруднено финансово състояние в момента. Както се казва, на "Левски" му трябват пари и за днес, и за утре. Лагерите за зимната подготовка са подсигурени. Дължи се една заплата на футболистите, но скоро ще стане втора. Към хората, които работят в клуба, също се дължат заплати", обясни шефът.

"Дължимите суми, които трябва да покрием, са към бивши футболисти и треньори, както и към бивши служители", каза Тонев.

"Левски" има проблем и мен ме радва това, което се случи вчера. Начинът, по който протече заседанието на УС. Това ме кара да бъда оптимист. Виждам обединение, желание във всички да излезем от ситуацията. Начинът, по който функционира и работи УС през тези две заседания, най-вече вчерашния ден, ме кара да бъда оптимист. Говорихме съвсем открито, никой не си заравя главата в пясъка. Назовани бяха всички проблеми, обсъждахме ги. Сега сме четирима човека в УС, петият евентуално - Илия Козарев, предстои съставът да бъде попълнен до 7 човека. Аз като председател на УС, държа всички решения да бъдат вземани с единодушие. Трябва всички в един глас да приемаме нещата", продължи Тонев.

Присъстващият на пресконференцията член на УС на "Левски" и председател на тръст "Синя България" - Васил Колев, съобщи за идея, която ако бъде осъществена, ще бъдат набрани още средстава за клуба. "Идеята ни е да поканим Славия за мач през април, с който да отбележим 100-годишнината от най-старото столично дерби. Можем да направим празник с бири, кебапчета, скари... Това ще е добре и за феновете, и за клуба, защото ще генерира средства. Обмисляме възможности и за международен мач", обясни Васил Колев.