Илия Козарев е новият член на Управителния съвет на „Левски”. Това обяви на пресконференция днес изпълнителният директор на „сините” Иво Тонев.

"Четиримата, които заседаваме, обсъдихме имена за попълване на УС. Спряхме се на кандидатурата на г-н Илия Козарев за нов член на УС. Неговото име беше предложено от тръст "Синя България" и НКП. Кандидатурата му трябва да бъде одобрена от Надзорния съвет", каза Иво Тонев.

Илия Козарев е запален фен на „Левски”. Той е съсобственик на фирма „Райкомерс”, която се занимава със строителство на водопроводни и канализационни мрежи, сгради и съоръжения. Козарев е и заместник изпълнителен директор на фирмата, която е семейна.

Илия Козарев е собственик на отбора „Левски” (Паталеница), който играе в "А" ОФГ Пазарджик.

„Господин Илия Козарев е най-близо до профила, който търсим и каквито бихме предложили за членове на УС. Тези хора трябва да бъдат наясно как се управлява фирма от такъв ранг. Да имат знания как се управлява бюджет от такъв ранг.

Съсобственик е на „Райкомерс”, собственик на „Левски” (Паталеница). Изградил е един от най-добрите терени, нищо че говорим за отбор от много ниско ниво. Качеството на изграденото от него съоръжение се доближава до това на стадион „Васил Левски”.

Г-н Козарев и неговата компания са се включвали във всяка инициатива, която сме правили. Той е един от съучредителите на тръста, помага на турнирите, които организираме. Доказан левскар. Няма нито един аргумент срещу него”, сподели от своя страна председателят на тръст „Синя България” Васил Колев.

Ръководството на "Левски" към момента:

Надзорен съвет
Тодор Батков - председател
Александър Ангелов - член
Минко Герджиков - нов член (заменя Христо Друмев)

Управителен съвет
Иво Тонев - председател
Константин Баждеков - член
Владимир Владимиров (Национален клуб на привържениците) - член
Васил Колев (Тръст "Синя България") - член
Илия Козарев - кандидат, още не е одобрен