Председателят на Управителния съвет на "Левски" Иво Тонев обяви колко са дълговете на клуба, които трябва незабавно да бъдат погасени, за да може "сините" да получат лиценз за евротурнирите.

"Видяхме коментари, че сме заседавали два дни. Общо заседавахме 12 часа и поради тази причина се наложи да продължим втори ден - вчера. Имаше въпроси, които трябваше да зададем на г-н Тодор Батков. Вчера вечерта приключихме заседанието на УС. Беше дълго, с дълъг дневен ред. Обсъждахме, взехме съответни решения", започна Иво Тонев на пресконференцията на "Герена".

"Да ви кажа за лиценза - на първо място за евротунирите "Левски" има задължения от 1,7 милиона лева, които са били дължими към 31 декември. Това е първата задача, с която трябва да се справим в рамките до 20 март. Трябва да съумеем да погасим дълговете и да се надяваме, че ще получим лиценз за евротурнирите", обясни Тонев.

"Второто нещо, обсъждано доста дълго, беше план - проекто-бюджет до края на сезона. Той е изготвен от г-н Баждеков, изключително детайлен. Приехме при разходи, сведени до минимум, сумата, която е необходима да функционира "Левски" нормално до края на юни, е 4,4 милион лева", обяви Иво Тонев.

"Набелязахме стъпки по осигуряванрето на средствата за погасяването на натрупаните дългове от 1,7 милиона лева. В момента водим преговори с 3-4 потенциални нови спонсора за "Левски". Разговорите не са никак лесни, водят се г-н Батков, г-н Герджиков, Баждеков и от мен", добави Иво Тонев.

"Изискванията за лиценз за "А" група са завишени. При всяко положение целта е да вземем лиценз за Европа. Вземем ли лиценз за Европа, ще имаме и за "A" група", коментира още Тонев.