Председателят на тръст "Синя България" Васил Колев застана пред медиите след срещата по учредяването на основания от него бизнес клуб, който да помага финансово на "синия" клуб. Желаещите да членуват в сдружението трябва да извадят 1000 лева в началото, а след това по 100 лева всеки месец. В бизнес клуба може да се участва не само с пари, но и с всичко, което е от полза на "Левски".

"Има огромна надежда за "Левски", оптимист е Колев, който през декември с ръководеното от него сдружение на феновете стана част от Управителния съвет на клуба. Новият УС тази седмица проведе две заседания, а решенията ще бъдат разкрити в петък от 14:30 часа, за когато е насрочена пресконференцията на "Герена".

"Ще обясним подробно какво е положението с лицензи, задължения, бюджети и т.н. Но резултатът от днешната среща, на която бяхме поканили за събеседване основния акционер Тодор Батков, мисля, че ни донесе доста голяма надежда. Но защо и как – е петък ще може да разпънете на кръст всеки член от УС. Аз го казвам това, за да успокоим левскарите, че всъщност нещо се прави, и съм оптимист", каза Колев.
 
"Ако дойдем песимисти и намусени, няма нужда да идваме изобщо”, каза още той и продължи - „Решения имаме по доста въпроси - както важни, така и маловажни детайли, защото наистина беше огромен дневният ред. Това събитие (учредяването на бизнес клуба) е изключително важно за бъдещето на "Левски". Затова се разбрахме, че другите теми няма да ги коментираме преди пресконференцията утре. Има много интересни неща. А за да се уважаваме помежду си ние, в УС все пак сме създали някакви вътрешни правила, по които да работим. Не бягам от никакви отговори, нито отлагаме нещо. Нито пък искаме да акцентираме върху някой детайл."
 
Васил Колев говори по-подробно за бизнес клуба - "Тук няма да стане нищо историческо. Ще има хора, които дългогодишно помагат на "Левски" под различна форма така, както феновете ходят на мачове, независимо дали пада. Има хора, които все още не са гласували това доверие, а може би искат да го гласуват. Ще има и много песимисти, които смятат, че "Левски" се управлява лошо и т.н. Нашата идея е да канализираме едно ядро от доказани левскари, които са готови да укажат една немалка финансова помощ, да се ангажират финансово в приемливи размери, да централизираме и тяхната помощ. Първо, по отношение на доверието, по начина, по който се харчат техните дарения. Второ, по начина, по който се участва в каузите – да не бъде на парче, т.е. има нужда някой от нещо, отива и намира трима приятели бизнесмени, от които взима някакви пари и например ги дава за юношеската школа за валяк за терен. Т.е. да създадем една информационна база, в която да канализираме тези усилия. Също така искаме да промотираме много неща, които ще направим, описали сме ги в една брошура."

"Сумата не мога да я калкулирам, мога да правя сравнения на фона на базата на юбилея. Ние сме взели и него за база. Членският внос ще бъде два типа. Първият ще бъде 1000 лева в началото на годината. Аз даже не го наричам членски внос, а минимален финансов ангажимент. Вторият ще бъде 100 лева на месец, т.е. искаме да намерим един по-широк кръг от хора, които могат да се включат в това нещо, с различни възможности. На юбилея видяхте, че това беше може би най-добрата акция и това спаси юбилея – т.нар. Клуб 100, защото той ангажира хората с наистина по-малки възможности. И те не си взеха нищо, те си взеха просто един по-скъп билет за мача на стойност 1000 лева. Но всички бяха с чувството, че са едни от хората, за да се случи този юбилей. Ако приемем, че за един месец намерихме 102 човека, може да си представите, че тук може да съберем и 500, може да съберем и 200. Всичко зависи от това, какво доверие успеем да изградим, какво се случва в крайна сметка, какво прави този бизнес клуб, защото не е въпросът да съберем само по 1000 лева от едни хора, които така или иначе са готови да дадат много от тях, независимо с или без условия”, обясни още Васил Колев.