Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев се завърна от почивката си в Малайзия и отново коментира разкритието, че е бил агент на Държавна сигурност. Волейболната легенда е спокоен и с присъщото си чувство за хумор разказа как Христо Стоичков му се обадил по телефона преди дни и се шегувал с него. Камата се обърнал към Ганев с псевдонима му Тони, с който според разкритията е сътрудничил на Трето управление на ДС. Гигантът бил вербуван от о. р. Александър Ат. Александров.

На аерогара "София" Ганев за пореден път категорично отрече да е бил агент на ДС.

"Хубава, забавна случка. Веднага Ицо Стоичков ми се обади и ме пита: "Абе, дългото Тони, защо не казваш, че си агент? Мен защо са ме пропуснали, как може така?", разказа пред камерата на bTV с широка усмивка Любо Ганев.

"Абсолютно никой не ме е викал, камо ли пък да ме правят агент, и то агент с псевдоним. Даже не знам какво означава това нещо. Ако някой тогава беше дошъл да ми предложи да съм част от военно контраразузнаване, може би съм щял да приема. Защо не?", добави Ганев и допълни, че не познава Александър Александров, който по изкараните документи го е вербувал.