Самбистката Мария Оряшкова и колегата й Борис Борисов при мъжете станаха Спортисти №1 на ЦСКА за 2014 година. Легенди, спортисти и официални лица присъстваха на церемонията по връчването на наградите на "червения" клуб.

Треньорът и действащ състезател по самбо Борис Борисов заслужи наградата след спечелената световна титла в категория до 62 килограма на шампионата на планетата по спортно самбо, което се проведе в Нарита (Япония) през декември. Оряшкова пък стана световна вицешампионка и европейска вицешампионка по самбо.

Най-добър отбор на ОСК ЦСКА за 2014 година - мъже, е футболният тим на ПФК ЦСКА, който е лидер в "А" група. Най-добър отбор на ОСК ЦСКА за 2014 година - жени, е волейболният тим на "червените". Треньор №1 на ОСК ЦСКА за миналата година е Михаил Таков (бокс).

Церемонията по награждаването в Централния военен клуб посети кметът на София Йорданка Фандъкова, ръководители на спортния клуб, а уважение проявиха и фигури на големия съперник "Левски". Сред гостите бяха още медалисти от олимпийски игри като легендата Боян Радев (Спортист №1 на "Левски" за 20 век), Здравка Йорданова, Иван Абаджиев, от световни и европейски първенства, както от последните години, така и от близкото минало, звезди на футболния отбор на ЦСКА, както и представители на ветеранските организации.

От ръководството на футболния ЦСКА не се появи Александър Томов, но изпълнителният директор Александър Тодоров уважи церемонията, на която награди имаше и за много от най-младите спортисти - бъдещето на "армейците" и на българския спорт.

За най-проспериращ млад отбор бе определен футболният ЦСКА - възрастова група "А" с треньор Антон Димитров.