Треньорът на юношеските ни национали по футбол до 17 години Александър Димитров изказа задоволството си от възможността да изпробва качествата на избраниците си срещу добър съперник, какъвто е Турция. Нашите надвиха комшии с 1:0 днес в контролна среща в Благоевград. Попадението за "трикольорите" отбеляза Георги Русев от школата на ДИТ. Както е известно, формацията на Александър Димитров ще представя България на домакинското Евро 2015 (6-22 май).

"Хубаво е, че спечелихме днес. Това е важно за самочувствието, което трябва да се гради на този отбор. И преди това победихме отбора на Турция с набор 1995-1996 с 2:0. Сега имам сериозни претенции относно играта, независимо от победата, но винаги, когато се играе за националния отбор е по-добре да постигнеш грозна победа, отколкото красива загуба. Вратите на националния отбор са отворени за всички, които се представят добре в клубовете си. От другата седмица с моите помощници тръгваме да гледаме и тренировъчния процес, и мачове. Планираме и лагер с по-голяма група футболисти, за да не пропуснем нещо и някой. Историята показва, че в тази възраст в България играчите се развиват в една сериозна амплитуда, ако мога така да се изразя - има и върхове, има и спадове. През месец май трябва да са при нас най-добрите в момента. Що се отнася до мача днес, имам забележки и за първото, и за второто полувреме. Ще анализираме и ще работим за отстраняването на слабостите и грешките", коментира Сашо Димитров.

Що се отнася до предстоящите контроли на българския тим преди да се изправи срещу най-добрите състави в Европа в тази възраст, единственото сигурно е, че на 3 и на 5 март ще има два мача с Швейцария в България, съобщи селекцонерът. "Не зная къде ще се изиграят, моето желание е да играем на терените, на които ще домакинстваме, но може да има някои обективни причини това да не стане", каза Димитров.