Мария Шарапова очаква тежък сблъсък със Серина Уилямс в тазгодишния финал на Аустрелиън Оупън. Двете се класирана за битката за титлата, след като отстраниха Екатерина Макарова и Мадисън Кийс.
 
Шарапова има 2 победи в 18 мача със Серина Уилямс и 15 поредни загуби, но заяви пред официалния сайт на Откритото първенство на Австралия, че е готова за битка.
 
"Финалът е като всеки друг мач, само че не мислиш за следващия и даваш 100% от себе си. Разбира се, че ще бъда нервна, както всеки друг преди финал. Това е специален момент. Всички работим безкрайни часове, за да постигнем това. Нямаше да сме хора, ако не бяхме под напрежение в тази ситуация.
 
Защо ми е трудно да играя със Серина? Мисля, че заради нейната мощ и агресивност. Тя винаги ме принуждава и аз да играя по-агресивно. Тя е страхотна и прекрасно умее да кара тенисистките да изпълняват удари, които срещу друга противничка не биха направили. Кара ги да търсят линиите и да рискуват Ще бъде наистина тежка конфронтация, но аз съм боец. Ще изляза на корта и ще направя всичко, за да се опитам да променя ситуацията в своя полза", заяви Мария Шарапова.