Тотнъм стигна драматично до 2:2 при гостуването си на третодивизионния Шефилд Юнайтед в реванша от 1/2-финалния им сблъсък за Купата на Лигата и с общ резултат 3:2 се класира за финала на турнира. „Шпорите” ще спорят за трофея с градския си съперник Челси, отстранил Ливърпул в другия 1/2-финал.

Датският национал Кристиан Ериксен (28) даде преднина на Тотнъм на „Брамъл Лейн”, но след почивката „остриетата” стигнаха до пълен обрат в рамките на само две минути след голове на Че Адамс (77, 79) след асистенции на Флин и Мърфи.

Пет минути преди края на редовното време Шефилд Юнайтед можеше да стигне и до трети гол, който да го класира за финала, но ударът на влезлият като резерва Луис Рийд бе отразен от холандския страж на гостите Мишел Ворм.

В герой за „шпорите” се превърна Ериксен (88), който получи извеждащо подаване от Хари Кейн и с втория си гол предотврати продълженията в мача, тъй като в този турнир головете на чужд терен не важат в редовното време. Така датчанинът прати лондонския тим на финал.

Спорът за трофея между Тотнъм и Челси ще бъде на 1 март (неделя) на „Уембли”.

Шефилд Юнайтед - ТОТНЪМ 2:2
(0:1 в първия мач, общ резултат 2:3)
0:1 Кристиан Ериксен (28), 1:1 Че Адамс (77), 2:1 Че Адамс (79), 2:2 Кристиан Ериксен (88)
0.9zT_1.jpg