Президентът на Барселона Жосеп Мария Бартомеу обяви, че има голяма вероятност клубът да се откаже от стотици милиони евро с прекратяване на спонсорския договор с Qatar Airways заради обществения натиск около емирството. Контрактът на каталунците с катарците е до края на 2016 година. Той бе подписан през 2011 година на стойност 150 милиона евро. Феновете обаче непрекъснато критикуват клуба за връзките с катарското правителство и информациите за неспазване на човешките права при подготовката на Мондиал 2022.

"Преди четири години подписахме по икономически причини. Социалните въпроси в момента обаче са по-важни. Ще трябва да се огледаме за други възможности. Задължени сме. Трябва да сме чувствителни към случващото се там и да направим най-доброто за Барселона. Нашият партньор IMG проучва ситуацията", заяви Бартомеу пред каталунско радио.

 В последно време дори се появиха информации, че Барселона може да получи 350 милиона евро от Катар за името на стадиона си, сключвайки договор за следващите 30 години.

Преди партньорството си с Qatar Airways Барселона играеше с логото на УНИЦЕФ върху екипите си и подпомагаше организацията с дарения.