Шампионът Атлетико (Мадрид) допусна обрат и загуби от Барселона с 2:3 на своя „Висенте Калдерон” в реванша от 1/4-финалите за Купата на Краля. Каталунците бяха спечелили с 1:0 в първия мач на „Камп Ноу” и с общ резултат 4:2 се класираха за 1/2-финалната фаза на турнира. „Дюшекчиите” завършиха мача с 9 души на терена заради изгонването на Габи и Марио Суарес.

Срещата започна страхотно за домакините с гол на любимеца им Фернандо Торес (1) след пас на Сикейра, пресякъл подаване на Хавиер Масчерано. Така Хлапето направи нещо забележително, разписвайки се в първите 60 секунди и срещу Реал, и срещу Барселона в рамките на няколко седмици.

Каталунците изравниха бързо чрез Неймар (9), получил извеждащ пас от Луис Суарес.

Съдията Хил Мансано отсъди несъществуваща дузпа за домакините, след като Масчерано препречи пътя на Хуанфран, но нарушението беше извън наказателното поле. Все пак Раул Гарсия (30-дузпа) бе хладнокръвен от бялата точка и даде нова преднина на „дюшекчиите”.

Натискът на Барселона до края на първата даде резултат и първо в 38-ата минута Миранда си вкара автогол при опит да изчисти топката след центриране от ъглов удар, а след това при контраатака Жорди Алба изведе Неймар (41), който вкара втория си гол в мача и направи обрата пълен – 2:3. Малко преди това съдията не даде дузпа за домакините за игра с ръка на бранител на Барса. Така тимът на Симеоне за първи път от повече от 2 години допусна три гола за едно полувреме. В добавеното време на първата част Габи си изкара червен картон и остави Атлетико в намален състав.

След почивката домакините нямаха сили за три гола, които да ги класират напред, а още повече, че бяха и в намален състав след изгонването на Габи. В 84-ата минута Марио Суарес извърши грубо нарушение срещу Меси и получи втори жълт картон, оставяйки Атлетико да доиграе мача с 9 души.

Атлетико (Мадрид) – БАРСЕЛОНА 2:3
(0:1 в първия мач, общ резултат 2:4)
1:0 Фернандо Торес (1), 1:1 Неймар (9), 2:1 Раул Гарсия (30-дузпа), 2:2 Миранда (38-автогол), 2:3 Неймар (41)

0.9zB.jpg