Видима-Раковски изчезва от футболната карта. Състезаващият се до 2012 година в "А" група отбор от Севлиево прекратява участие в Северозападната "В", където заема петото място на полусезона. От бившия клуб на Пламен Марков официално обявиха, че поради липсата на финанси повече няма да се развива мъжки футбол. Детско-юношеската школа също е почти закрита, като остават само детските отбори, с които ще се занимават едва двама треньори.
 
Председателят на съвета на директорите на Видима-Раковски Красимир Кръстев подаде оставка на Общото събрание на клуба, провело се на 12 декември. Причините за решението му са увеличените служебни ангажименти и невъзможността му да подпомага активно футболния клуб. Сега беше взето решение да се спре финансирането на мъжкия и юношеските отбори до изчистването на задълженията към кредитори и служители. Разчетите са това да се случи в рамките на 2015 година.

Във Видима ще продължат подготовка само детските отбори. Те ще бъдат ръководени от треньорите Мартин Дойчев, който досега беше начело на мъжкия тим, и Милен Ванков. Двамата специалисти са единствените хора, оставащи на работа в клуба.

За да се съхранят терените и цялата спортно-техническа база и да се осигури добро стопанисване, уговорено е с кмета на Севлиево да се прехвърлят към Общината работниците по поддръжката, които бяха на щат в клуба.

ТОВА Е ВИДИМА-РАКОВСКИ
Основан е на 29 февруари 1922 г. под името Раковски
Хроника: В Севлиево през отделни периоди са съществували различни футболни отбори. Най-популярен от тях е Раковски. От 1943 до септември 1944 г. той играе под името Стефан Пешев-Раковски (след обединение със Стефан Пешев). Следват поредица от реформи. На 15 февруари 1947 г. Раковски влиза в състава на новоучреденото физкултурно дружество Росица. През есента на 1949 г. следват нови промени. Обособени са няколко доброволни спортни организации на ведомствен принцип, най-известна от които е Червено знаме. През 1957 г. те са обединени в ДФС Раковски. В 1958/59 г. футболният тим за кратко носи името на арматурния завод в града - Стоян Бъчваров (дн. “Видима Идеал” АД). В 1980 г. дружество за физическа култура и спорт Раковски е преименувано на Росица. През 1985 г. на негова основа се образува футболен клуб Росица. В 1990 г. той възстановява своето традиционно име - Раковски. От 1997 г. се нарича Видима-Раковски (след обединение с Видима, основан през 1993 г.).

Клубни върхове:
* 12-то място в “А” група през сезон 2003/04 г.
* 1/4-финалист в турнира за Националната купа: по това време официалното й наименование е Купа на България - 2003/04 г.
* Носител на Купата на Аматьорската футболна лига: 1998/99 г.