Лацио е първият 1/2-финалист за Купата на Италия, след като изхвърли Милан, побеждавайки го с 1:0 насред „Джузепе Меаца” в спортния комплекс „Сан Сиро”. Така „орлите”, които играха цяло второ полувреме в намален състав заради изгонването на Лорик Кана, може би подпечатаха уволнението на Филипо Индзаги от треньорския пост при „росонерите”.

Алесио Черчи, Джампаоло Пацини и Жереми Менес бяха триото в предни позиции за домакините, а Андреа Поли, Рикардо Монтоливо и Съли Мунтари градяха играта в халфовата линия. Мирослав Клозе и Балде Кейта водеха атаката на гостите, а от по-задни позиции си ги подкрепяха Марко Пароло и Данило Каталди.

Лацио поведе в 38-ата минута, когато аржентинският полузащитник Лукас Билия се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Албертаци. В последната минута на първата част пък Лорик Кана получи втори жълт и съответно червен картон, за да доиграят „орлите” мача с човек по-малко на терена.

„Росонерите” не успяха да се възползват от численото си превъзходство през втората част и в крайна сметка отпаднаха от надпреварата след допуснатото попадение преди почивката.

В 69-ата минута Милан вкара гол, отменен заради засада. Пацини получи в наказателното поле и с прекрасен удар заби кълбото в горния ляв ъгъл на вратата, но съдията правилно не зачете попадението му. В 78-ата минута Балде Кейта можеше да реши всичко в полза на гостите, но след негов удар топката се отби от гредата.

Съперник на Лацио в първия 1/2-финал на турнира ще бъде победителят от сблъсъка между Наполи и Интер.

Милан - ЛАЦИО 0:1
0:1 Лукас Билия (38-дузпа)
0.9zSSL.jpg