Челси победи Ливърпул 1:0 след продължения на „Стамфорд Бридж” в реванш от 1/2-финалите за Купата на Лигата в Англия и с общ резултат 2:1 се класира за финала на турнира. Първата среща помежду им на „Анфийлд” бе завършила 1:1, а в Лондон съперниците не си вкараха гол в редовното време. Правилото за повече голове на чужд терен не важи в тунрира за редовните 90 минути и така се стигна до продължения. Още в първото от тях Бранислав Иванович (94) се разписа с глава и донесе успеха на „сините”.

Мърсисайдци играха по-активно в началото и пропуски направиха Алберто Морено и Фелипе Коутиньо, чийто удари бяха отразени от белгийския вратар Тибо Куртоа. Жозе Моуриньо пък претендираше по-късно през първата част за дузпа при стълкновение между Мартин Шкъртел и Диего Коста в наказателното поле на гостите, но съдията Майкъл Оливър не посочи бялата точка.

В началото на второто полувреме Диего Коста стъпи върху крака на Шкъртел, но за бразилеца с испански паспорт нямаше последствия. В 67-ата минута Диего Коста можеше да даде преднина на домакините, но вратарят на гостите Симон Миньоле се намеси решително. След това Хендерсън игра с ръка, а не получи жълт картон, след като вече имаше такъв, и това доведе до нови протести на Моуриньо.

След запазване на нулевото равенство в редовното време се стигна и до продължения, а още в първото от тях в 94-ата минута Бранислав Иванович надскочи всички и с глава засече центриране от фаул на Вилиян за 1:0. До края на продълженията Ливърпул така и не съумя да изравни и отпада от надпреварата.

Съперник на "сините" във финала на 1 март на "Уембли" ще бъде победителят от сблъсъка Шефилд Юнайтед – Тотнъм. „Шпорите” спечелиха с 1:0 в първата среща.

ЧЕЛСИ – Ливърпул 1:0
след продължения
(в първата среща 1:1, общ резултат 2:1)
1:0 Бранислав Иванович (94)
0.99zChelsea.jpg