ЦСКА настоява БФС да отнеме лиценза на "Ботев" (Пловдив). Това стана ясно от пресконференцията, която Александър Тодоров даде днес на "Армията". Шефът в "червения" клуб разкри как бившите собственици от "Титан" са прибирали пари от трансфери на футболисти, полагащи се на клуба. Такъв е случаят с Абел Анисе, за когото "Ботев" още не се е издължил на ЦСКА. "Армейците" продължават да чакат 250 000 евро от трансфера на бившия си играч от "канарчетата" при Лудогорец, като опасенията са, че сумата е отишла във фирма на Димитър Борисов - "Моран трейд".

"С тази пресконференция искам да подтикна длъжностните органи във футболния съюз и Лицензионната комисия към БФС, към която сме изпратили писма с уведомление за дължимата сума, да предприемат съответните мерки. Не може да се изпращат от Лицензионната комисия нонстоп писма към УЕФА за задължения на ЦСКА, а за задължения към ЦСКА всички тези писма да се покриват и да не се уведомява УЕФА. Затова пък ние сме уведомили Лицензионната комисия към УЕФА, че тази сума ни се дължи - 250 000 евро от трансфера на Анисе", заяви Тодоров.

"По процедура ние уведомяваме Лицензионната комисия към БФС, а тя уведомява Лицензионната комисия на УЕФА. Говорих с Борислав Попов, който е изпълнителен директор... глас в пустиня, въпреки че му представих всички документи. Реакция от футболния съюз не последва", оплака се шефът в ЦСКА.

"В личен разговор Попов се съгласи с аргументите ни, но реакция на БФС не последва. От "Ботев" пък получихме отказ да ни бъде заплатена тази сума. Явно целта е да се стигне до съда и спорът да се проточи 2 години. Добре е да избегнем тази процедура и да се реши до края на март, но едва ли ще се случи. Ако те са превели сумата на "Моран трейд" - фирмата на Димитър Борисов, ще трябва да плащат два пъти. Така е по закон - който плаща грешно, плаща два пъти. Всеки един лев е много важен за ЦСКА в този момент. Не може знайни и незнайни футболисти да ни съдят за по 400-500 хиляди евро, а ние да не можем да си получим средствата, записани в договори... суми, които се полагат на клуба", обясни още Александър Тодоров.

"Искам най-после да възтържествува правдата", добави дясната ръка на Александър Томов.