Българският нападател Валери Божинов заплаши Спортинг (Лисабон) с УЕФА заради нови финансови спорове между двете страни, информира „А Бола“.
 
С решение на Спортния арбитражен съд Божинов прекрати договора си с „лъвовете“ от португалската столица. През ноември ФИФА обяви, че Спортинг трябва да плати на българина около 150 000 евро за заплатите на футболиста за част от юли и целия август, както и всичките данъци върху възнагражденията, които нападателят е получил от португалския клуб.
 
„В договора между Божинов и Спортинг е записано, че клубът ще плаща данъците. Португалските властите обаче търсят парите от футболиста. Явно Спортинг не е платил. Ще почакаме две седмици. Ако заплатите или данъците не бъдат изплатени, ще се обърнем към УЕФА“, коментира Георги Градев, адвокат на нападателя, пред „А Бола“.
 
Както е известно, Спортинг (Лисабон) заведе дело срещу Валери Божинов и „Левски“ заради неправомерно разтрогнат договор на играча и последвало негово картотекиране при „сините“. Португалците искаха 31 милиона евро. Футболистът излезе победител в съдебния спор и му „зелено-белите“ бяха осъдени да платят 580 000 евро на настоящия футболист на Тернана. Това е равностойността на пет заплати на Божинов според договора му със Спортинг. Той дори настояваше за компенсация от един милион евро.