Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров направи поредно разкритие срещу бившите собственици на клуба от фирма "Титан" - Димитър Борисов и Иво Иванов. До ден-днешен на "Армията" не са получили полагащите им се 500 000 лева от трансфера на бившия футболист на тима Абел Анисе от "Ботев" (Пловдив) в Лудогорец. Тодоров разкри, че в договора е било посочено, че парите отиват във фирма на Димитър Борисов - "Моран трейд". Такъв е бил случаят и с продажбата на Ивайло Чочев. От "Армията" твърдят, че "Титаните" са прибрали парите и те не са постъпили в касата на клуба.

"Случаят с Абел Анисе е скандален. Многократно пускахме сигнали до БФС, търсим "Ботев" (Пловдив) и Лудогорец, но удряме на камък и нямаме никаква обратна връзка. Ще ви разкажа всичко", започна Тодоров.

"На 26 юни 2013 година Анисе е продаден от ЦСКА на "Ботев" за 70 000 евро, като в договора има клауза, която посочва, че при следващ негов трансфер ЦСКА ще получи 50% от сумата, а тя трябва да влезе в касата на клуба. Сумата обаче я няма в ЦСКА. Става въпрос за 500 000 евро, т.е. на ЦСКА се дължат 250 хиляди евро или 500 хиляди лева", разкри шефът в "червения" клуб.

"Това е идентичен случай на договора, който имаме с Ивайло Чочев и Чавдар (Етрополе). Ние дължим сума на Етрополе. Искам да попитам защо толкова се говори, че ЦСКА дължи на Етрополе, а никой не говори, че "Ботев" дължи сума на ЦСКА. В точка 1.4 от договора пише, че сумата трябва да се приведе на фирма "Моран трейд", която е собственост на Димитър Борисов, единият от тогавашните собственици на ЦСКА. Предполагам, че този договор тогава е бил сключен, защото ЦСКА има задължения към "Моран трейд". Всички тези задължения към фирми, свързани с бившите собственици Димитър Борисов и Иво Иванов, отпадат като задължение на ЦСКА. В такъв случай тази сума безусловно трябва да бъде приведена на продавача, а именно ЦСКА", обясни още Тодоров.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка